Jelger Spijkerboer
Oprichter en eigenaar veranderkompas

Mijn missie is om van organisaties plekken te maken waar professionals tot bloei komen. Ik verbaas mij er elke dag over hoe het toch komt dat er elke dag leuke, talentvolle mensen opstaan, naar kantoor gaan en veel van hen ’s middags gefrustreerd weer naar huis komen. Hoe komt dat? Wat doen wij elkaar aan in organisaties?

Voor mij zijn drie vragen altijd relevant. Ten eerste: wat is hier de essentie, de bedoeling? Ten tweede: wat maakt dat het gaat zoals het gaat? En ten derde: hoe kan ik helpen?

Voor mij zijn drie vragen altijd relevant. Ten eerste: wat is hier de essentie, de bedoeling? Ten tweede: wat maakt dat het gaat zoals het gaat? En ten derde: hoe kan ik helpen?

Netwerk

Ik werk zelfstandig maar niet alleen. De mensen die je hieronder ziet zijn mijn directe collega’s die ik graag betrek in opdrachten. Samen vormen we een sterk netwerk zodat er altijd een passend team voor de opdracht is. Iedereen vanzelfsprekend met een eigen perspectief en expertise. De overeenkomst is dat ze allemaal het verander- en adviesvak goed verstaan. De meesten zijn professioneel gevormd bij Twynstra Gudde.

Jelger Spijkerboer

Het verander- en adviesvak heb ik geleerd door eerst Bestuurs- en organisatiewetenschappen te studeren in Utrecht, en vervolgens in dienst te gaan bij Twynstra Gudde, waar ik ook een post-doc opleiding tot organisatieadviseur volgde.

Lees meer

Petra Kerstens

Petra is een heel complete adviseur die hard en zacht écht combineert. Zowel in kennis als in kunde. We trekken samen op in lief en leed en delen de ambitie om organisaties duurzamer, beter en leuker te maken. Dat doen we in opdrachten, als sparringpartners, maar ook in publicaties, en andere initiatieven, zoals ons project veranderhelden.

Lees meer

Mayan Exel

Mayan is voor mij een leermeester in het vak. Methodisch goed onderlegd, met een schat aan ervaring en messcherpe analyse van wat er gebeurt. Voor mij de perfecte sparringpartner, schaduwadviseur en zeker ook maatje om samen te puzzelen op de finesses van het vak.

Lees meer

Marc de Roos

Met Marc deel ik de passie voor de kracht van gaming. Met veel gevoel voor verhoudingen en ijzersterke analyses weet Marc altijd snel tot de kern van de zaak te komen. Bovendien is Marc voor mij dé man als het gaat om diepgaande leiderschapsontwikkeling.

Mieke Moor

Mieke is organisatiefilosoof. Ondanks een gemeenschappelijke achtergrond bij Twynstra Gudde kijkt Mieke met een heel andere blik naar organisaties. Wij vormen, zo zeggen veel deelnemers, een heel aanvullend duo in ons docentschap rondom organisatiediagnose bij sioo. Mieke weet als geen ander rake vragen te stellen, aan het denken te zetten en te prikkelen.

Debora Strijbos

Debora is een zeer ervaren en stevige programmamanager, adviseur en trainer. Ze kent de zorg op haar duimpje en combineert inzichten uit programmamanagement en veranderkunde tot een onweerstaanbare mix. Als ik Debora vraag komt het altijd goed.

Lees meer

Theo Hermsen

Theo is mijn co-docent bij sioo op het gebied van veranderkunde. Theo doorziet de dynamiek tussen mensen in en tussen organisaties, zowel wat boven als wat onder water speelt. En kan daarin ook zelf goed bewegen, met veel lef en verdraagzaamheid voor het niet-weten. Ik vraag Theo als er echt iets in beweging moet komen en de aanpak niet zo maar voor de hand ligt.

Lees meer

Kim Heinz

Kim is een ster in het creëren van bewegingen samen met professionals. Door in kleine projectjes samen met professionals te werken aan concrete, goede ideeën brengt ze hele organisaties in beweging. Kim is lekker pragmatisch en draait haar hand niet om voor het runnen van grote projecten.

Lees meer