Jelger Spijkerboer
Oprichter en eigenaar veranderkompas

Mijn missie is om van organisaties plekken te maken waar professionals tot bloei komen. Ik verbaas mij er elke dag over hoe het toch komt dat er elke dag leuke, talentvolle mensen opstaan, naar kantoor gaan en veel van hen ’s middags gefrustreerd weer naar huis komen. Hoe komt dat? Wat doen wij elkaar aan in organisaties?

Voor mij zijn drie vragen altijd relevant. Ten eerste: wat is hier de essentie, de bedoeling? Ten tweede: wat maakt dat het gaat zoals het gaat? En ten derde: hoe kan ik helpen?

Voor mij zijn drie vragen altijd relevant. Ten eerste: wat is hier de essentie, de bedoeling? Ten tweede: wat maakt dat het gaat zoals het gaat? En ten derde: hoe kan ik helpen?

Netwerk

Ik werk zelfstandig maar niet alleen. De mensen die je hieronder ziet zijn mijn directe collega’s die ik graag betrek in opdrachten. Samen vormen we een sterk netwerk zodat er altijd een passend team voor de opdracht is. Iedereen vanzelfsprekend met een eigen perspectief en expertise. De overeenkomst is dat ze allemaal het verander- en adviesvak goed verstaan. De meesten zijn professioneel gevormd bij Twynstra Gudde.

Jelger Spijkerboer

Het verander- en adviesvak heb ik geleerd door eerst Bestuurs- en organisatiewetenschappen te studeren in Utrecht, en vervolgens in dienst te gaan bij Twynstra Gudde, waar ik ook een post-doc opleiding tot organisatieadviseur volgde.

Lees meer

Petra Kerstens

Petra is een heel complete adviseur die hard en zacht écht combineert. Zowel in kennis als in kunde. We trekken samen op in lief en leed en delen de ambitie om organisaties duurzamer, beter en leuker te maken. Dat doen we in opdrachten, als sparringpartners, maar ook in publicaties, en andere initiatieven, zoals ons project veranderhelden.

Lees meer

Mayan Exel

Mayan is voor mij een leermeester in het vak. Methodisch goed onderlegd, met een schat aan ervaring en messcherpe analyse van wat er gebeurt. Voor mij de perfecte sparringpartner, schaduwadviseur en zeker ook maatje om samen te puzzelen op de finesses van het vak.

Lees meer

Marc de Roos

Met Marc deel ik de passie voor de kracht van gaming. Met veel gevoel voor verhoudingen en ijzersterke analyses weet Marc altijd snel tot de kern van de zaak te komen. Bovendien is Marc voor mij dé man als het gaat om diepgaande leiderschapsontwikkeling.

Mieke Moor

Mieke is organisatiefilosoof. Ondanks een gemeenschappelijke achtergrond bij Twynstra Gudde kijkt Mieke met een heel andere blik naar organisaties. Wij vormen, zo zeggen veel deelnemers, een heel aanvullend duo in ons docentschap rondom organisatiediagnose bij sioo. Mieke weet als geen ander rake vragen te stellen, aan het denken te zetten en te prikkelen.

Debora Strijbos

Debora is een zeer ervaren en stevige programmamanager, adviseur en trainer. Ze kent de zorg op haar duimpje en combineert inzichten uit programmamanagement en veranderkunde tot een onweerstaanbare mix. Als ik Debora vraag komt het altijd goed.

Lees meer

Theo Hermsen

Theo is mijn co-docent bij sioo op het gebied van veranderkunde. Theo doorziet de dynamiek tussen mensen in en tussen organisaties, zowel wat boven als wat onder water speelt. En kan daarin ook zelf goed bewegen, met veel lef en verdraagzaamheid voor het niet-weten. Ik vraag Theo als er echt iets in beweging moet komen en de aanpak niet zo maar voor de hand ligt.

Lees meer

Kim Heinz

Kim is een ster in het creëren van bewegingen samen met professionals. Door in kleine projectjes samen met professionals te werken aan concrete, goede ideeën brengt ze hele organisaties in beweging. Kim is lekker pragmatisch en draait haar hand niet om voor het runnen van grote projecten.

Lees meer

Jelger Spijkerboer

Bij Twynstra Gudde was ik 6 jaar lang onderdeel van de adviesgroep mens- en organisatieontwikkeling en werkte ik met mensen als Leon de Caluwé, Manon Ruijters en Martijn Jansen. Ik was er ook onderdeel van het kernteam gaming. Spelsimulaties zijn nog steeds één van mijn favoriete interventies. Ik werd gevraagd over te stappen naar Goudsteen & Company (nu Goudvisie) om daar mee te bouwen aan de groei van het bureau. Dat leek mij een mooie kans om meer eigenheid te ontwikkelen en te bouwen aan mijn inhoudelijke verhaal. Mijn recente boek 'veranderkompas' is een mooi resultaat van dat proces.

In september 2019 ben ik Veranderkompas gestart vanuit de ambitie om nog onafhankelijker mijn werk te kunnen doen. Ik wil als adviseur graag bijdragen aan de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. Voor mij is de kern dat we leren anders te organiseren zodat de professional en zijn of haar vak weer centraal komt te staan in organisaties.

Naast mijn advieswerk voor organisaties uit hoger onderwijs, zorg en overheid geef ik veel les over het verandervak. Dat doe ik onder meer als vaste docent bij sioo, interuniversitair centrum voor organisatie-en veranderkunde.

Een tijdje geleden werd ik geïnterviewd door Sioo. Dat werd een leuk gesprek over inspiratiebronnen, werk en overtuigingen. Het geeft je iets meer beeld van wie ik ben en waar ik in geloof. Lees hier het interview.

 

Petra Kerstens

In de rol van interimmanager, consultant en (organisatie)coach verbeter ik dienstverlening vanuit veranderkundig perspectief. Dat betekent concreet het ontwerpen en uitvoeren van veranderprogramma’s, het adviseren over leiderschap en verandering, en het begeleiden van groepen in hun ontwikkeling. Voor bezielde organisaties die waarde willen toevoegen aan de wereld om zich heen. Daar kom ik graag mijn bed voor uit: het begeleiden van organisaties naar een rol in de nieuwe economie, met een duurzame organisatiecultuur en dienend leiderschap.

Hard en zacht gaan bij mij hand in hand. Ik zing en boks, in mijn privéleven. In mijn werk analyseer ik en weet snel de kern van een vraagstuk op tafel te krijgen. En ik vertrouw op mijn intuïtie en ben sensitief. Zo doorzie ik het systeem en kan ik benoemen wat er speelt. Van nature ben ik onderzoekend ingesteld; in mijn projecten werk ik ook graag op de grenzen van leren, onderzoeken en veranderen.

Na een studie in de sociale wetenschappen (Master Bestuurs- & Organisatiewetenschappen) ben ik in 2004 mijn loopbaan gestart bij Unilever. Na 4 jaar heb ik gekozen voor consultancy en 7 jaar gewerkt bij Twynstra Gudde. Ik heb twee jaar les gegeven in HRM vakken bij Universiteit Utrecht en ben sinds 2020 associate van Sioo, veranderkunde.

Jelger en ik kennen elkaar als collega’s bij Twynstra Gudde en zijn elkaar sindsdien niet meer kwijtgeraakt. Sinds 3 jaar werk ik als zelfstandig consultant, en gelukkig heeft Jelger dat voorbeeld gevolgd…

Mayan Exel

Nieuwe manieren vinden om het goede te doen voor leerlingen, ouderen, verwarde buurtbewoners, etc – dat is waar ik aan bijdraag. Door hen echt centraal te zetten en in kleine settingen uit te zoeken en te proberen wat blokkeert en wat helpt – samen met de professionals die hun vak verstaan.

De uitdaging is om de praktijk aan het woord te laten en om daadwerkelijke ervaringen, en niet visies, het bewijs te laten leveren of iets werkt of niet. Hiertoe creëer ik plekken waar tot nieuwe inzichten gekomen kan worden, nieuwe verbindingen kunnen ontstaan, worstelingen een plek kunnen krijgen waardoor openingen ontstaan om dingen op net andere manieren te doen.

Het is mijn rol om het gehele proces te regisseren, zodat de optelsom van de activiteiten leidt tot een impactvolle, blijvende beweging. Soms breng ik daarbij zelf ook een ander perspectief in of fungeer ik als spiegel voor gedragspatronen die ingesleten zijn. Met scherpe blik, maar vooral met open houding – mijn nieuwsgierigheid is oneindig. Ik doe dit werk met mijn hart en ik verbind me met de mensen en de opgave.

In de loop van de jaren heb ik kleine en grote verandertrajecten mogen ontwerpen en begeleiden, voor kleine teams en grote organisaties. Daardoor heb ik een brede ervaring opgebouwd en ben ik in staat een aanpak voor heel verschillende vraagstukken op maat te maken.

‘Jelger en ik delen de wens om ruimte te geven aan mensen en hun ervaringen en expertises. Het is een cadeau om op die manier met iemand te kunnen optrekken.’

Debora Strijbos

Meer dan 20 jaar ondersteun ik professionals, managers en bestuurders bij ‘anders’ organiseren in het publieke domein, voornamelijk zorg-&onderwijsinstellingen.

In mijn praktijk als programmamanager, adviseur en trainer verbind ik mensontwikkeling nadrukkelijk aan de organisatieopgave(n) en de manier waarop de organisatie is ingericht en wordt bestuurd.

Uit ervaring weet ik wat het is om als programmamanager verantwoordelijk te zijn voor doelen/resultaten waar niet iedereen op zit te wachten. Ik bezit de kracht van overzicht brengen in complexe situaties en weet dit te verbinden aan concrete activiteiten. Ik kan makkelijk een grote hoeveelheid aan onderwerpen, zowel inhoudelijk als procesmatig, parallel handelen en sturen. Met een goed gevoel voor verhoudingen heb ik het vermogen om mensen in beweging te krijgen, door ze actief te benaderen en snel een vertrouwensrelatie met hen op te bouwen. Ingevoerd in bedrijfsvoeringprocessen en alert op omgevingsfactoren.

Vanaf 2012 werk ik als zelfstandig adviseur in een netwerk van zelfstandig professionals. Voorheen werkzaam bij adviesbureau Twynstra Gudde en geassocieerd partner van Goudvisie.

Naast dit werk ben ik bovenal rijkgezegend als echtgenote, moeder van drie tieners, dochter, zus en vriendin. Geniet ik van het ontmoeten van deze dierbaren en ont-moet ik beste met mijn handen wroetend in de tuinaarde.

Jelger heb ik ontmoet als mentor in zijn tijd bij Adviestalent. We vonden elkaar in de ambachtelijke kant van het vak veranderkunde en de wil ontwikkeling van professionals in organisaties te ondersteunen. Jelgers aanstekelijke energie, zijn drang naar samen puzzelen ‘wat er aan de hand is’ en prettige wijze van spiegelen op ons eigen handelen, maken hem voor mij een gewaarde vakbroeder!

Wie wil, zoekt mogelijkheden, wie niet wil, zoekt redenen’

Theo Hermsen

‘Jelger weet ongelooflijk veel van leren en veranderen. We geven samen de workshop veranderkunde bij SIOO. Het is altijd een feest om twee dagen met hem op te trekken. Waar ik de neiging heb om met deelnemers hun eigen praktijk en hun rol daarin te verkennen, weet Jelger altijd het brede perspectief te schetsen en de theoretische verdieping aan te brengen.’

Kim Heinz

Als adviseur, procesbegeleider of (interim / project) -manager werk ik het liefst met mensen uit de organisaties aan verandering van gedrag. Mijn kracht ligt in het losmaken van energie, vervolgens richting bepalen, idealen & resultaten formuleren en deze uiteraard ook waarmaken.

Ieder mens, team en organisatie heeft energie, passie en talenten om succesvol te zijn. Als het lukt om de energie vrij te maken en in te zetten om gezamenlijke doelen te bereiken, word ik blij. Succes kan worden geboekt door wegnemen van belemmeringen, richten van de energie, reflectie-tijd creëren, andere perspectieven bieden, nieuwe inzicht geven of het opstarten van initiatieven die er nog niet waren. Verandering is altijd maatwerk.

Ik ben gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van organisatie veranderingsprogramma’s. In mijn werk houd ik van actie en concreetheid. Ik ben vaak de aanjager, vormgever, bruggenbouwer en organisator. Maar ook gedegen analyse van de context, het nemen van tijd, luisteren en reflectie passen in mijn aanpak. Experimenteren, evalueren en leren zijn hierbij belangrijke kenmerken.
Ik ben nieuwsgierig en houd van complexe problematieken en werk van daaruit graag aan kleine en simpele oplossingen voor nieuw gedrag.

De afgelopen 20 jaar heb ik gewerkt in diverse HR en/of veranderadvies en –(project)management rollen in FMCG en retail maar later ook in de energie sector, zorg, onderwijs en (semi)overheidsorganisaties. Al deze ervaringen zet ik het liefst in om organisaties van A naar B te begeleiden, binnen een veranderende context.