Werk

Organisaties betekenisvoller, beter en leuker maken, dat is wat ik doe. Zodat er goed werk gedaan wordt. Werk dat deugt en deugd doet.

Hier vind je de belangrijkste principes in mijn werk, voorbeelden van opdrachten (cases) en voor welke opdrachtgevers ik eerder werkte.

Principes

Ik geloof niet in blauwdrukken of standaard aanpakken. De aanpak moet passen bij het vraagstuk, en is dus altijd anders. Dit zijn de leidende principes in mijn werk:

Uitvoerende professionals staan centraal

De professionals in het primair proces vormen het hart van de organisatie. De basisvraag voor iedereen daaromheen is: hoe kunnen we hen helpen hun werk goed (en nog beter) te doen?

Verandering start niet bij nul

Er zijn altijd plekken waar het (al) heel goed gaat. Waar de gewenste verandering eigenlijk al vorm krijgt. Een cruciale vraag is dus altijd: waar gebeurt het al?

Iedereen staat op de foto

Veranderen voor anderen werkt niet. Betekenisvolle verandering vraagt commitment van alle betrokkenen. Ieder zijn rol, maar aan ‘zij moeten veranderen’ werk ik niet mee.

Wat hoort werkt niet, en wat werkt hoort niet

Diepgaande verandering vraagt aansluiten én oprekken. Dat betekent dat je mij soms goed begrijpt en ook aardig vind, en soms ook irritant of onbegrijpelijk. Dat hoort erbij.

Veranderen vraagt zorgvuldigheid

Veranderen is (ook) een gewelddadige handeling; je grijpt in op routines en aannames. Daar ga je maar beter voorzichtig mee om. En, weet je zeker dat het nodig is?

Cases

Het grootste deel van mijn werk bestaat uit het helpen van organisaties in hun veranderprocessen. Hieronder vind je een paar recente voorbeelden.

Opdrachtgevers

hu
schermafbeelding-2020-07-31-om-10.08.44
hbr
gasunie
download
download-1
rvdb
pon
overijssel
min-v-en-j
iederin
min-szw
alliander
5cd971254d4ca788aa5ab916_artboard-10-copy-23partners
adam
wilde-ganzen
veiligheid-nl
0